31 mar 2013

PROJECTE AIKIDO-JOVES/INSTITUS 2013


PROJECTE AIKIDO-JOVES 2013


Aquest mes de març s’ha dut a terme el projecte Aikido-Joves realitzat per l’associació Kyoukai Budo en col•laboració amb els instituts de batxillerat d’Igualada Milà i Fontanals i Joan Mercader. El projecte a través de la pràctica l’aikido dins la classe d’educació física tenia la finalitat de fer comprendre als joves la importància que té la relaxació, la respiració i la postura corporal en la vida diària per com  enfrontem al dia a dia la presa de decisions. 
La resposta per part del professorat va ser de molt interès des d’un principi, doncs l’aikido és un art marcial tradicional japonès força desconegut encara. És una art marcial que no busca la força física i l’enfrontament dels practicants per realitzar les tècniques, sinó la postura correcta i la relaxació del cós.
Els tallers es van distribuir al llarg de dues setmanes per tal de poder realitzar-los amb tots els grups de batxillerat dels dos centres. 
Els Alumnes que van realitzar els talles en un principi els va costar realitzar les tècniques doncs es requereix inicialment un canvi radical en la nostra forma de pensar, ja que el primer instint sempre consisteix en lluitar fent sevir la força per vèncer. Però  a mesura que avançava el taller anaven comprenent el concepte de la relaxació  i la tranquil•litat. 
Les experiències d’alumnes i professors al final dels tallers van ser molt positives, amb ganes de seguir fent-los una altra vegada. 
Com a professors d’aikido el propòsit era transmetre als joves els valors abans explicats i valorem molt positivament els resultats de l’experiència. Així es considera tornar a realitzar el projecte l’any vinent.
Els monitor encarregats d’impartir aquests tallers an siguts Jordi Noguera, Javier Crespo y Toni Dato.


                                                         Jordi Noguera
                                     Monitor y Vice Presidente de Kyoukai Budo 







No hay comentarios:

Publicar un comentario